Pomoč in naročila: 069/701 700

🚚 Brezplačna dostava nad 65,00€

Kolagen in njegov vpliv na zdravje in splošno počutje

5 znakov, da so vaša jetra zamaščena

Kot največji notranji organ v našem telesu ter hkrati tudi največja žleza, imajo jetra 3 vitalne funkcije, ki so bistvene za naše telo: razstrupljanje, sinteza in shranjevanje.

Razstrupljanje

Kot pravi filter si jetra opomorejo in odstranijo številne toksine. Ti toksini so lahko naravno prisotni v odpadkih, ki jih ustvari naš organizem, kot je amoniak, ali v tistih, ki jih zaužijemo ali pijemo, kot je alkohol.

Sinteza

Naša jetra zagotavljajo presnovo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin, hkrati pa proizvajajo žolč, ki je bistven element za našo prebavo. Naša jetra se tudi izognejo krvavitvam s procesom koagulacije.

Skladiščenje

Jetra hranijo vitamine (A, D, E in K) in glikogene (ogljikove hidrate), kar pomeni, da hranijo energijo kot sladkor in jo dajo na voljo našemu organizmu, kadar je to potrebno.

Ali ste vedeli? Jetra so največji notranji organ v našem telesu.

Zdaj ko vemo, kako pomembna so jetra in njihovo delovanje, se je potrebno vprašati, če so naša jetra zdrava. Delujejo kot je treba ali se vam zdi, da bi bil počasi potreben detox jeter za njihovo optimalno delovanje?

Preberite najbolj očitne znake, ki nakazujejo, da vaša jetra morda ne delujejo, kot bi morala:
Jetra so največji notranji organ
ZDRAVA JETRA

Koliko tehtajo jetra? V povprečju okoli 1,5 kg.

Kako velika so? Približno 10 cm.

1. Zadrževanje tekočine v telesu

To je najpogostejši znak bolezni jeter. Kopičenje tekočine lahko povzroči napenjanje v trebuhu ali otekanje nog. To se zgodi, ko se v jetrnih venah razvije visok krvni tlak ali ko jetra ne morejo proizvajati beljakovine albumina.

2. Zlatenica – rumena koža/oči

Zlatenica je posledica kopičenja bilirubina (žolčnega pigmenta) v krvi, ker ga ni mogoče učinkovito obdelati. Iz istega razloga lahko srbi tudi koža.

3. “Pajkove” arterije

Majhne arterije v obliki pajka, ki se pojavljajo v grozdih na koži in so videti kot rdeča pika s krvnimi žilami, ki sevajo iz središča kot pajkove noge. Lahko so pogosti pri zdravih ženskah, če pa jih najdemo v večjem številu na zgornji polovici telesa ali pri moških, lahko kažejo na bolezen jeter. Povzročajo jih višje ravni estrogena, kar je znak, da jetra ne delujejo pravilno in ne presnavljajo hormonov.

Simptomi nezdravih jeter
4. Bledo blato in temen urin

Blatu dajejo temno barvo žolčne soli, ki jih jetra običajno sproščajo. Če je blato bledo, lahko to kaže na težave z jetri ali drugim delom žolčevodnega drenažnega sistema. Urin, ki je temno oranžen ali rjav je lahko znak bolezni jeter. Barva je posledica prevelikega kopičenja bilirubina, ker ga jetra ne razgradijo normalno.

5. Pomanjkanje koncentracije

Vaše pomanjkanje koncentracije morda ni posledica tistih smešnih mačjih videoposnetkov na internetu in odlašanja dela, ampak je lahko dejanski znak nezdravih jeter. Dve najpomembnejši funkciji jeter sta razstrupljanje in energiziranje telesa. Ko je kri preobremenjena s toksini, kar je posledica nepravilnega delovanja jeter, so lahko prizadeti možgani. Povežite to s počasno presnovo energije, kar lahko povzroči utrujenost, kar vpliva na duševno jasnost. To se lahko kaže v subtilnih znakih pozabljivosti ali velikih težavah, kot je zdrs v komo.

Pomanjkanje koncentracije in utrujenost

Poskrbite, da bodo vaša jetra čista toksinov in zmožna opravljati svoje pomembne funkcije v telesu.

Naturae+ Liver Support

Podprite pravilno delovanje svojih jeter. Artičoka, pegasti badelj in kurkuma so močne aktivne sestavine, ki jih najdete v izdelku Naturae+ Liver support. Vsebuje 100% naravne rastlinske izvlečke in se ponaša s čisto etiketo kar pomeni, da gre za najpreprostejšo sestavo, brez nepotrebnih dodatkov.

  0
  Vaša košarica
  Košarica je prazna :(
   Calculate Shipping
   Unovči kupon