Čokoladni brownie s kolagenom
Dnevni vnos kolagena malo drugače.
“Privoščite si jih brez slabe vesti in z nasmeškom”
★★★★★
Priprava: 10 minut
Pečenje: 20-25 minut
Količina: 8 brownijev
Sestavine:
- 5 jedilnih žlic Naturae+ Collagen Maximum 10.000mg
- 6 jedilnih žlic moke (zdrava in brezglutenska različica: mandljeva moka)
- 64g masla (original različica: arašidovo maslo)
- 1/4 skodelice Naturae+ Collagen Maximum 10.000mg
- 2 beljaka
- 96g kokosovega sladkorja (ali drugo sladilo po želji)
- 1/2 skodelice kakava (zdrava različica: nesladkan kakav v prahu)
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
- pol skodelice čokoladnih kapljic
- pika na i: groba morska sol
Navodila za pripravo
1. korak
Pečico segrejte na 350ºC. V srednje veliki posodi zmešajte suhe sestavine (Nature+ Collagen Maximum 10.000mg, moko, sodo bikarbono, kokosov sladkor, kakav v prahu).
2. korak
Primešamo preostale mokre sestavine. Na koncu nežno vmešamo še čokoladne kapljice.
3. korak
Zmes položite v pomaščen pekač velikosti približno 20×20 cm. Pečemo 20-25 minut.
4. korak
Po želji lahko nekje po 10-15 minutah pečenja, po zmesi posujete grobo morsko sol. Sol je odlična v kombinaciji s čokolado, seveda pa pazite, da ne pretiravate.
Ko so browniji pečeni jih pustite, da se ohladijo, nato jih razrežete na enakomerne kose in postrežete.