Pomoč in naročila: 069/701 700

🚚 Brezplačna dostava nad 65,00€

Hialuronska kislina in kolagen

Kaj je hialuronska kislina in kako deluje?

Hialuronska kislina. Morda se sliši strašljivo, a skriva ključ za gladko, brezhibno in hidrirano kožo.

Dejansko naše lastne kožne celice naravno proizvajajo hialuronsko kislino, da bi ohranile raven vlage.

Ampak, zahvaljujoč staranju, stresu in agresorjem iz okolja (če omenimo le nekaj stvari, ki vsakodnevno vplivajo na našo kožo), se to naravno ravnovesje hitro poruši. Vse to vpliva na občutljivost kože, ki postane pusta, pojavijo se drobne gubice in neenakomeren ton in tekstura.

Zdaj, ko smo omenili gubice in imamo vašo pozornost, se bomo skupaj še malce poglobili v koristi te nepogrešljive kisline.

 

Vam je zdaj izraz kislina že bolj pri srcu?

HA (hialuronska kislina) je ključnega pomena za ohranjanje hidracije kože, čeprav jo lahko razgradijo mehanizmi prostih radikalov, ki jih povzročajo stvari, kot je izpostavljenost UV-žarkom. Lokalno uporabljena pomaga pri hidraciji in ohranjanju hidracije kože, kar se odraža v napeti, sijoči in precej manj zgubani koži.

Sliši se precej dobro, kajne? No, tukaj smo strnili najbolj pomembne stvari, ki jih morate vedeti o tej dobrodejni sestavini za nego kože in zakaj bi jo morali vključiti v svojo običajno lepotno rutino – ne samo v obliki krem, temveč tudi prehranskih dopolnil.

Collagen Shot 10.000mg
Collagen Shot 10.000mg

HA hidrira telo od znotraj

Hialuronska kislina se naravno nahaja v človeškem telesu. Snov deluje kot magnet za vlago in pomaga vašim celicam, da jo zadržijo čim več, tako da je vaša koža hidrirana in zdrava.

Sedaj pa še malce znanosti – samo en gram hialuronske kisline ima impresivno sposobnost, da zadrži do 6 (ja, šest) litrov vode. K temu moramo dodati še izjemno sposobnost uravnavanja te vlage v celicah, da jih ne utopimo. Tako imamo genialno sestavino.

Hialuron ni sestavina, ki jo povezujemo s “kislinami”, ampak živahna tekočina, ki  deluje na naše telo kot naravno mazilo za “mazanje” sklepov in zadrževanje vlage v kožni matriki.

Tako kot vsa naravno prisotna čudesa v našem telesu,  ki spodbujajo razne procese, tudi hialuron s staranjem začne upadati. V Naturae+ Collagen Shot 10.000mg je ravno zaradi slednjega dodana hialuronska kislina – zaužili jo boste kar 55mg/dnevno.

 

Kmalu na zalogi!

Obvestite me, ko bo Maximum zopet na zalogi!

Kako HA vpliva na vašo kožo?

Če vaša koža izkorišča prednosti hialuronske kisline, bi morala izgledati nekako takole:

 1. Če je koža dovolj hidrirana, se čuti kot super mehka, prožna in izgleda bolj sijoča.
 2. Ko je koža hidrirana, se zdi, da so linije in gube (tudi tiste globlje) zmanjšane, zato je odlična sestavina za vse s starajočo se kožo, ki si želijo čim dlje zadržati svojo mladostno svežino.
 3. Hialuronska kislina deluje prav na vse tipe kože: primerna je za občutljivo kožo ali kožo, ki je nagnjena k pokanju, pa tudi za mastno kožo.
 4. Nedavne raziskave kažejo, da ima hialuronska kislina tudi antioksidativne lastnosti, kar pomeni, da lahko deluje kot ščit pred prostimi radikali, ki jih ne moremo nadzorovati, kot so onesnaževanje in drugi zunanji sovražniki kože.
Je hialuronska kislina primerna za vašo kožo?
Hialuronska kislina in kolagen

Ali je hialuronska kislina varna? Jo lahko uporabljam vsak dan?

Seveda!

Naj vas ime ne odvrne – v nasprotju z nekaterimi kislinami hialuronska kislina ne lušči kože in ne povzroča mašenja por pri lokalnem nanosu.

Je drugačna od drugih kislin, ki se uporabljajo za piling. Naravna in močna snov, ki veže vlago, zagotavlja nežno hidracijo tam, kjer jo vaša koža najbolj potrebuje.

Uporabna in priporočljiva je za vse tipe kože. Nikakor ne smemo izključevati nepovezanih pojmov mastna in hidrirana koža – tudi mastna ali občutljiva koža potrebuje hidracijo!

Hialuronska kislina in kolagen sta kot najboljša prijatelja, ki si dopolnjujeta stavke.

Oboje najdete v edinstveni formuli Collagen Shot 10.000mg, ki vsebuje 10.000mg hidroliziranega kolagena ribjega izvora in 55mg hialuronske kisline, dodane pa so tudi druge lepotne sestavine, za popoln eliksir lepote in zdravja v shotu.

Kako veste, če vaša koža potrebuje več hialuronske kisline?

Če vas skrbi staranje kože, je priporočljivo v svojo rutino vključiti hialuronsko kislino.

Ko se staramo, se količina hialuronske kisline, ki jo proizvajajo naše kožne celice, zmanjšuje in obnova celic se upočasni – takrat nastopijo prve drobne gubice, izrazne  gube se poglobijo in koža dobi bolj hrapavo teksturo.

Če želite ohraniti mladosten sijaj, je vključitev hialuronske kisline v rutino za nego kože pred staranjem vsekakor dobra ideja.

Vlažnost kože s staranjem znatno upada, zaradi tega koža izgubi elastičnost in na povrhnjici so bolj vidni znaki staranja. Hialuronska kislina deluje kot vrhunska pijača za vašo kožo in je nepogrešljiva, če želite nahranjeno kožo z manj gubic.

Uporabna je za vse tipe kože in za vse starosti – tudi mastna ali občutljiva koža potrebuje hidracijo. Zagotovite zadostno hidracijo z nanašanjem krem, ki vsebujejo hialuronsko kislino in prehranskimi dodatki, ki vsebujejo hialuronsko kislino, kot jo Collagen Shot 10.000mg, kjer jo v dnevni dozi zaužijete kar 55mg. Tako boste poskrbeli za sijočo in zdravo kožo od znotraj navzven!

  0
  Vaša košarica
  Košarica je prazna :(
   Calculate Shipping
   Unovči kupon