Pomoč in naročila: 069/701 700

🚚 Brezplačna dostava nad 65,00€

Boleči sklepi: ali kolagen pomaga?

Skrbite za svoje skepe in kosti?

Vnetje sklepov, nelagodje in bolečina, zmanjšana prožnost in gibljivost so vsi simptomi artritisa, vnetnega stanja, pri katerem pride do obrabe hrustanca.

Kaj sploh povzroča bolečine v sklepih?

Desetletja uporabe vodijo do degenerativnih sprememb, ki pogosto vplivajo na naše sklepe, kot so roke, kolena, boki in hrbtenica. Pred 45. letom so ti simptomi pogostejši pri moških, po 45. letu pa pri ženskah, kjer prednjačijo  bolečine  v sklepih. Osteoartritis pogosto povzročajo stres, poškodbe in prekomerna uporaba sklepov in seveda staranje, medtem ko pri revmatoidnem artritisu lastni imunski sistem napade samega sebe in povzroči vnetje.

 

Collagen Maximum 10.000mg kolagena Senior formula 4v1

Sončni vitamin – vitamin D

Ima ključno vlogo pri podpiranju proizvodnje in delovanju hrustanca, spodbujanju absorpcije kalcija in krepitvi naših kosti. Vitamin D opisujejo bolj kot hormon kot vitamin, zato ga telo lahko tvori, vendar za to potrebuje delovanje sončne svetlobe. Raziskave so odkrile, da bolnikom s kronično mišično-skeletno bolečino pogosto primanjkuje vitamina D in bora, minerala, ki je bistvenega pomena za izdelavo hrustanca in vzdrževanje zdravih kosti. Raven vitamina D lahko podpremo z dodatki ali z preživljanjem časa na prostem. 

 

Pomen ohranjanja telesne aktivnosti

Bolečine v sklepih se pogosto povečajo pri dolgotrajni aktivnosti, vendar prenehanje gibanja in opustitev vadbe ne bo pomagala pri tej težavi. To je zato, ker je zmanjšana telesna aktivnost dejavnik tveganja za razvoj ali poslabšanje stanja. Lahka do zmerna vadba lahko pomaga izboljšati mišično moč, povečuje prožnost in obseg gibanja, zmanjša debelost in pomaga pri splošnem počutju. Ker so bolečine in vnetja v sklepih, je pomembno, da ohranimo zdravo, oz. primerno težo. Izvajanje vadbe z majhnim naporom, v kateri uživate, kot so hoja, plavanje, joga ali tai chi, pomaga izboljšati pretok krvi, podpre sklepe in zmanjša bolečino in vnetje, povezano z artritisom.

S staranjem se naša sposobnost obnavljanja hrustanca zmanjšuje, vendar ob pravilni dodatni, prehranski in življenjski podpori neprijetno nelagodje v sklepih ne sme biti trajno. Ko se telo postara, potrebuje dodatno podporo, a še preden imamo simptome nelagodja v sklepih, bi morali zaščititi delovanje naših sklepov. Naši sklepi prejemajo hranila skozi kosti, zato je pomembno, da telo podpremo s pravimi hranili, saj zdrave kosti tvorijo zdrave, dobro delujoče sklepe. Če telesu zagotovite pravo oporo, lahko pripomorete, da je vaš organizem bolj zdrav, vaše duševno in čustveno počutje pa veliko boljše.

Collagen Maximum 10.000mg kolagena Senior formula 4v1
  0
  Vaša košarica
  Košarica je prazna :(
   Calculate Shipping
   Unovči kupon